Financieel beheer

Vaak worden pen, papier, rekenmachines en spreadsheets gebruikt om kosten en opbrengsten bij te houden die niet in de centrale boekhouding bijgehouden kunnen worden.

Orderflow kan je heel wat rekenwerk besparen.
vintage rekenmachine

Projecten

Grote budgetten beheren is vaak een uitdaging. Hoe schat je immers bij het begin van het jaar in of je later op het jaar boven of onder budget zal zitten? In Orderflow kan je budgetten daarom opdelen in beheersbare projecten. Projecten zijn kleiner, beperkt in de tijd en beter in te schatten. 

Bedrijven gebruiken projecten per klant. Scholen gebruiken projecten voor lesopdrachten, evenementen, uitstappen, specifieke onderwerpen in een les, leerlingen, gipprojecten, etc.

Budgetten

Budgetten van projecten kan je instant opvolgen via project budgetmeters en je kan ze makkelijk vergelijken met voorgaande jaren.

Budgetmeters

Dynamische budgetten groeien mee per klas, per leerling of per lesopdracht. Zo weet je op elk moment of je reeds te veel of net te weinig van je budget gebruikt hebt.

Overzicht

In ons dashboard krijg je in 1 oogopslag de status van je projecten te zien.

Goederen uit het magazijn

In de boekhouding verloopt de budgettering van aankopen via bestelbonnen. Het materiaal gekocht door de ene afdeling, wordt echter soms gebruikt door een andere afdeling. In Orderflow wordt het werkelijk verbruik bijgehouden. Zo blijft de boekhouding in lijn met de realiteit.

Kostenrekeningen en kostenplaatsen.

Orderflow vervangt geen boekhoudpakket. We vullen aan en verfijnen. Niet alle boekhoudkundige rekeningen en kostenplaatsen zullen daarom in Orderflow opgenomen worden. Vaak worden ook deelbudgetten beheerd. Zo worden de energiekosten vaak enkel in de boekhouding bijgehouden.