Webshop: meer klanten, minder papierwerk.

De verkopen worden direct en volledig betaald, facturen worden automatisch opgevolgd, orders komen meteen in het juiste proces terecht.

Onze aanpak

Bedrijven en scholen kunnen een eigen webshop inrichten en productcombinaties aanbieden via handige bestellijsten.

In bedrijven 

Klanten moeten niet langer zoeken naar losse en bij elkaar passende onderdelen en zelf worstel je niet langer met een fragiele koppeling tussen de online shop en de backend die de rest van het proces stuurt.

In scholen

Leerlingen voorzien van het nodige materiaal aan het begin van het schooljaar of zelfs tijdens een schooljaar is geen eenvoudige opdracht. Ook extra activiteiten tijdens het jaar vergen veel opvolgingswerk. Leerlingaanvragen moeten worden verzameld, samengeteld, besteld, geleverd, bedeeld en individueel betaald. Dit is geen eenvoudige klus. Ook de betalingsopvolging verloopt moeizaam en is tijdrovend.

Met de webshop verloopt alles volledig digitaal. Leerlingen en ouders kunnen zelf bestellingen plaatsen en online betalen. Geschikt voor schoolinschrijvingen, evenementen, uitstappen, projecten, maaltijden en ga zo maar door. De webshop kan ook het hele jaar gebruikt worden: de verplichte aankopen verdwijnen en zo veranderd de inschrijvingswebshop in een online schoolwinkel.

De leerling of ouder selecteert zijn klas, krijgt een aankooplijst te zien, betaalt en klaar is kees. 

Opbouw

De webshop is geen online doorslag van je magazijn, maar bouwt erop verder en voegt er relevante informatie en structuur aan toe op maat van de eindklant. De interne prijs en de naam van artikels zijn immers vaak niet geschikt en kan je dus aanvullen met een betekinsvolle titel en een externe prijs. Bovendien groepeer je producten in keuzelijsten. Zo krijgt een bepaald type gebruiker, meteen de voor hem relevante producten te zien.

Voorbeeld van een inschrijvingswebshop in scholen - leerling kan klas uitkiezen en krijgt relevante producten te zien..
Keuzelijst met producten en diensten opgedeeld in rubrieken met subtotalen. Elke rubriek bevat per artikel het juiste aantal, de juiste prijs, een duidelijke naam, extra informatie en een foto.


Varianten, verplichte producten en setjes

Producten met veel varianten zoals bij kledij (de maten van een schoen, een t-shirt of laboshort) kan je samen nemen in een selectieveld. Dit is ook geschikt voor producten van verschillende types, kleuren, etc.

Sommige producten en diensten zijn verplicht en moet je aankopen. Ze worden standaard aangevinkt.

In plaats van producten individueel op te lijsten kan je ze ook aanbieden in setjes. Zo vermijd je dat er wat ontbreekt of dat producten niet met elkaar compatibel zijn. Zo moeten aspirant kappers een starterskit kopen voor het kappen en aspirant industriële technieken een arduino starterskit kopen. 

Online betaling

Het geld wordt direct overgeschreven naar jullie rekening. Betaalproviders zoals Mollie en POM staan in voor een veilige transactie. 

Laagdrempelige toegang

De webshop is beschikbaar op elk toestel (gsm, tablet of computer) en is bovendien vrij toegankelijk. Er is geen authenticatie vereist en er is dus ook geen beheer nodig van accounts, logins en paswoorden. Het is wel mogelijk om een persoonlijke toegang te voorzien waardoor er geshopt kan worden met éénmalige korting en waardoor verplichte producten slechts 1 maal aangekocht moeten worden. 

Ook wie het het moeilijk heeft (taal, technische en financiële problemen) kan onder begeleiding terecht bij de interne webshop. Daar vallen restricties zoals een volledige betaling en het aankopen van alle verplichte producten weg. Je hoeft dus geen apart circuit op te zetten waar je terug met pen en papier aan de slag moet.

Verwerking verkooporders

De bestellingen die binnenkomen kunnen in Orderflow netjes verwerkt worden. Orderpicking-lijsten zijn beschikbaar om de bestellingen klaar te zetten. Ontbrekend materiaal kan eventueel later opgevolgd en nageleverd worden. Tenslotte kan de boekhouding de betalingen opvolgen en desgewenst automatisch afpunten.

Er zijn ook custom sjablonen voor etiketten, orderpicking, ontvangstbewijzen en onkostennota’s of verkoopfacturen beschikbaar. Deze documenten kan je ook in bulk afdrukken per periode (zelf tijdsperiode instellen, per dag, per week of per maand).

Boekhoudintegratie via Toolbox

Toolbox is een webgebaseerd softwareplatform dat scholen gebruiken om hun webshop verkopen door te sturen naar de boekhouding en de betalingen af te punten.

Toolbox
https://www.tbvs.be/